Kananmuna – pilalla vai ei?

Monille tämä on tietysti ihan tuttu juttu, mutta minä törmäsin tähän konstiin vasta ihan äskettäin. Nimittäin kuinka selvittää, onko kananmuna pilalla vai vielä käyttökelpoinen?

Mielestäni edelleenkin helpoin tapa on ottaa juomalasi ja rikkoa se kananmuna sinne lasiin. Jos se on kelvollinen, sen voi siitä lasista sitten kaataa taikinaan tai pannulle. Epäilyttävää yksilöä ei kannata hulauttaa suoraan kuoresta taikinan sekaan, menee sitten koko satsi hukkaan jos käy huono munkki.

Siis: kuulemma pilallinen kananmuna kelluu. Eli jos et halua rikkoa kananmunaa selvittääksesi sen kunnon, laita astiaan vettä ja egu sinne lillumaan. Jos muna vajoaa pohjaan, kaikki on hyvin. Kelluvan kanssa kannattaa miettiä jatkotoimenpiteitä uudemman kerran.

Kokonaista yhden kananmunan empiirisellä kokemuksella voin todeta, että konsti toimii. Voin kylläkin myös kertoa sen, että kun kananmuna on tarpeeksi pilaantunut, sen kyllä haistaa kuoren läpikin. Jos efektiä haluaa voimistaa, apuna voi käyttää suljettua kaappia, jossa näitä mätämunia säilöö. Tuoksu on kerrassaan unohtumaton. Been there, done that.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.